Sunday, 6 August 2017

Kosongnya Jiwa

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum..

Pernah tak rasa kosongnya jiwa..? I mean if you get something, but for you it's was nothing. Nak kata suka, pun tak.. Nak kata tak suka pun tak.

Mesti tertanya2 kan ape lah yang "dayah katakan ni"..?

Korang pernah bercinta or minat kat seseorang..?
Don't cheat me okay..! Be honest..

Baiklah, korang rasa2 bila korang bercouple ape yang korang rasa..? your feeling..?

Rasa bahagia.. rasa dihargai.. rasa dilindungi..
rasa sweet2 gittew.. are you feel about this..?

Don't cheat me..!! Because i feel like this too, and i know you also too..

Honestly, i never couple with someone. Tak pernah langsung..!! Dari sekolah, kolej and until now.

I tak pandai nak bercouple seperti some of guy.. Yang i tau, i just ada rasa minat pada someone but they do not know..

Minat itu FITRAH.. kan ?

Dulu masa sekolah suka dengan ayat ni "kejar cita2, baru kejar cinta". Bak kata UNIC..

Masa sekolah/belajar dulu yelah ayat mcm ni. Tapi, bila dah bekerjaya baru terfikir soal ini.

But, what should i do ?

Where i want to starting now ?

I also want a partner like you guys.. orang kata peneman hidup. But, i don't like couple..!

Orang kata, ada yang nak tapi kau jual mahal..!

Bukan jual mahal, tapi lebih kepada menjaga harga diri bagi seorang wanita.. Bukan senang2 untuk memberi hati kepada lelaki.. That's me..

I berfikir & tertanya2, bilamana if one day i couple with someone.. then, sampai kemana hala tujunya..?

Adakah i blh yakin he will be my future partner dunya akhirat if couple 10 years ?

Jika couple then bawa kepada ikatan yang halal.. Itu adalah jodoh kamu. But, one more thing, is it Allah redha with this relationship..?

I have no answer for this..

Bila bercouple, ada yang panggilan dh lain.. calling with 'ma', 'pa', 'hubby'.. Astaghfirullah..

Babe, i want to tell you that i hate with this calling. Pernah tau, one guy call me like this 'ayang'. Ohoo.. do you think that i feel like this calling..? Boleh buat i melting..? Oh noo.. you're wrong..!! i tell you, panggilan itu sungguh murah untuk i & i hate this calling..

I tak begitu murah untuk panggil dengan panggilan ni.. You make disappointed with you.. for you it's a joke.. but, not me.. !! Stop it to calling me like this..

Lumrah.. tak couple pun banyak ujian & dugaannya.. am i'm right ?

So, my advice 'jagalah hati'.. hati inilah tempatnya pandangan ilahi.. don't easy to give to somebody yang tidak berhak untuk memiliki.. Izinkan supaya Allah menjaga untuk yang berhak memiliki.

Iaitu yang halal buat kamu..

Cari cinta matlamat.. Semoga Allah redha..

Sorry if my writing make you hurt.. i don't mean it.. i writes more about me..

Cari cinta yang agung, cinta ilahi.. jaga hati.. semoga one day, yang hadir menjaga hati untuk diri ini..

Saya menunggu awak.. saya harap awak juga begitu..

'Awak' yang saya pun tak tahu siapa..

Jaga hati awak untuk saya..

Ini bukan cerita jiwang.. lebih kepada menguatkan hati ini, memotivasikan diri..

Selamat Malam.. 11.28 p.m




No comments:

Post a Comment

Malu oh Malu

Bismillahirrahmanirrahim.. Assalamualaikum.. Waaaaaa... Hari ni kejadian yang memalukan untuk aku.. Tau tak kat office tadi, lepas sol...