Thursday, 21 June 2018

Terbaik untuk kita

Bismillahirrahmanirrahim

Mungkin pertemuan kita takdir-Nya

Mungkin perkenalan kita izin-Nya

dan

Mungkin perpisahan kita tertulis atas izin-Nya

Mungkin hari ini kita bersama

dan

Mungkin esok kita akan terpisah

Jika tidak berpisah diri dan jiwa, mungkin juga roh dan jasad

Kita tidak tahu..

Kerana kita bukan DIA, yang mengetahui segala isi dan langit

Aku milik DIA

Kau milik DIA

Kita adalah milik DIA

Cuma satu yang kita harus pegang

"Bila ada didepan mata, HARGAI. Jadi yang terbaik walaupun kau tidak. Mana tahu, ini adalah yang terakhir antara kau dan dia".

"Bila kau MEMILIH, pilih yang terbaik. Bila kau TERPILIH, jadi yang terbaik".

Secret is Happiness

Bismillahirrahmanirrahim

Terkadang menyembunyikan itu lebih baik dari memberitahu.

Bila bahagia & berduka, hanya kau dan DIA sahaja yang tahu

Bahagia tidak perlu dicanang satu dunia

Bila berduka tidak perlu disampaikan berjuta orang

Kita punya maruah, kita punya malu

Tidakkah kau tahu, bahagia dan berduka itu datangnya dari DIA,

Jika tiada 'kun fa ya kun' mana mungkin akan terjadi

Jika tidak diizinkan oleh-Nya, mana mungkin ia berlaku

Simpan ia menjadi kenangan yang terindah buat diri kamu.

Sunday, 1 April 2018

Hiking


Bismillahirrahmanirrahim..

Alhamdulillah.. Minggu lepas dan minggu ni berturut2 kawan ajak hiking.
Minggu lepas 25/03 hiking di Bukit Saga, Ampang. Minggu ni hiking di
Sg.Lopoh, Pangsun.. Actually dekat je dengan tempat aku. 5 minit dah
sampai dah. ^_^

Kat Bukit Saga, Ampang aku g dengan 3 orang kawan iaitu Tasya, Ilas, & Asmah.
Kat Sg.Lopo ni berempat jugak tapi 2 orang kawan, Ilas and Tasya. Dan sorang 
lagi kawan Tasya, Kak Jue namanya. 
























gambar yang ni after balik dari hiking
singgah makan mee sup.. haha


Okay.. yang ni pulak gambar hari ni hiking di Sg.Lopoh, Pangsun.


























Yupp.. inilah aktiviti aku dengan diorang. Have fun.. Tapi bagi aku yang Broga dan 
Bukit Saga hiking yang mencabar. Sebab jalan dia berbukit. Kalau korang pergi
situ mesti korang akan dua pilihan, samaada nak teruskan (giveup) atau
teruskan (fighting). Mahu patah kaki weyy.. Tapi, hiking kt Sg.Lopo ni 
tak mencabar sabgat la. coz, ada certain part yg kau kena lalu bukit berterusan.
Selebihnya banyak laluan mendatar. So, kaki tsk berapa nak sakit. 
But, have fun..


Sekian..

Sunday (01/04/2018)

Sunday, 25 February 2018

Menu air tangan saya


Bismillahirrahmanirrahim


Hai, selamat petang.! hari ni cuti takde pergi mana2 lagi2 cuaca yang panas
masyaAllah.. boleh terbakar kulit kalau duk main kat luar ni. 
So, saje nak isi masa lapang sis nak citer serba sedikit menu yang sis
pernah buat. Cuma sis boleh share gambar je tau. Resepi sis tak letak disini
sebab sis malas nak type panjang2.. hehe.. 😅


Okay antara menu yang sis pernah buat seperti dibawah 
👇👇👇





Bakso

Mee Sup

Mee Goreng Basah


Cheezy Wedges


Aiskrim Vanilla Oreo

Cheese Tart

Char Kuew Tiaw

Rempeyek
(gambar ni ja ada)

Mee Kari

Spaghetti Carbonara

Nasi Ayam

Nasi Kerabu

Kuew Tiaw Goreng



Garlic Bread & Mushroom Soup

Nasi Minyak

Ayam Masak Merah

Cake Indulgence

Cake Nutella

Cake Oreo (3 bahan sahaja)

Chocolate Cake Caramel

Brownies Walnut

Brownies Strawberry


Cake Sarang Semut

Swiss Role Chocolate

Durian Crepe

Croissant Bread

Bun Pizza

Honey Bread

Pizza


Nasi Beriyani Gam

Masak Lemak Ikan Keli Salai

Cendawan Goreng


Guys, semua ni adalah menu dari air tangan sendiri. Yupp.. bukan senang nak buat.
Kadang2 menjadi, kadang2 tak menjadi. Rasa tak okay laa.. But, for sure sis nak 
makan, sis buat sendiri. Nak beli bukan tak mampu, tapi tak berapa puas nak makan.
Sebab tu, sis lebih suka beli barang sendiri, and masak sendiri.

Actually, ada lagi menu yang sis pernah buat. Cuma takda gambar yang sis boleh paparkan disini. Thanks for reading.. Luv you guys.. 😘

Sekian..

25-02-18 / 4.23 p.m



Terbaik untuk kita

Bismillahirrahmanirrahim Mungkin pertemuan kita takdir-Nya Mungkin perkenalan kita izin-Nya dan Mungkin perpisahan kita tertulis atas iz...