Sunday, 30 July 2017

Wedding's Najeha & Syarafi

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum..

   Hari ni 30-07-2017 ramai pulak orang yang kawen. Open facebook ramai post pasal pergi kenduri kawen kawan dia la, sedara dia la.. Tapi, hari ni wedding kawan aku sejak dari form 4 & 5 Ehsan lagi.. Mereka la, kawan aku yg aku rapat mula2 masuk kelas dulu..

   Lama rasanya kot depaorg punya relationship. Dari form 4 (2009) kot.. Dari Syarafi yang jenis suka menyakat Najeha terus melekat korang sebagai Bf/Gf sampai la sekarang. Hinggakan satu kelas, cikgu2 semua dah tau tentang korang berdua. Tetapi, hari ni termeterailah sebuah ikatan suci antara korang. Mahu 9 tahun kot hubungan korang.. Hari ni aku happy sangat tengok korang berdua dh jadi pasangan suami isteri yang sah. Aku je yg single lagi.. huhuhuhu.. It's okay, aku tak frust ke ape ke.. Aku yakin, jodoh aku ada. Cuma belum masanya lagi. Kita yg belum lagi ni pun kena prepare diri dengan ilmu rumahtangga.

   Okayy.. ni aku attach picture kami dengan pengantin untuk hari ni..


Ni gambar aku dengan ilas dan pengantin


Ni gambar ain, fatin syafirah & pengantin

   Lagi 2 orang takde.. iaitu, afifah manan & nabilah. Ada lagi gambar kami semua kat pelamin dengan pengantin. Tapi, gambar tu kat fatin. Dia pun tak bagi lagi. So, aku letak gambar yang ada je kat sini ye.. Ouhh.. ada lagi gambar kitaorang bersama. Ha, ni dia..

Ini gambar kami bersama2.. snap kat luar rumah pengantin.

   Okayy.. ni je gambar yang aku boleh masukkn dalam blog. Apepun, aku berdoa semoga Najeha & Syarafi kekal bahagia hingga ke syurga. Cuma nak pesan pada koranv berdua yang dah bergelar suami isteri ni belajar terima kekurangan & kelemahan pasangan masing2.. kalau lihat dia punya kekurangan sama2 perbaiki, sama2 menyempurnakan. Tolongg.. pesan aku jangan pernah tinggalkan pasangan anda. Jangan pernah membenci pasangan anda.. Bertolak ansur & sabar tu kena ada. Kalau pasangan kita kuat ego. Salah sorang kena mengalah.. Mengalah bukan bererti kalah. Tapi, lebih kepada untuk menyelamatkan keadaan, taknak bagi keadaan lebih ditahap kritikal.. 

   Okayy korang.. aku sayang korang kerana Allah.. Ukhwahfillah.. Aku berharap semoga perahabatan kita hingga ke akhir hayat. Doakan aku bertemu jodoh dengan orang yang dapat terima kekurangan & kelemahan aku, orang yang dapat guide aku hingga ke syurga. Aku pun mendoakan korang yang single akan bertemu jodoh dengan orang yang baik2.. k.. Assalamualaikum.. ^_^

Thursday, 27 July 2017

Hari Raya 02-07-2017

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum..

   Woaahhh.. dah lama tak update blog. I think adalah sebelum raya hari tu aku tak pernah update. Well..

Maybe, korang akan cakap "hidayah busy".
Noo laaa... i'm not busy pun. I just malas nak type guna phone ni je.. hahaha

   Memang niat dihati nak update macam-macam.. Lagi-lagi, kisah tentang raya hari tu. Tapi, everytime aku dah niat nak update, tak jalan pun.. Niat tu biar macam tu je. Hehehe...

   Okayy.. ni kisah tentang kawan baik aku kat IIC datang beraya last 2 week.. Well.. nama dia Safwan Malik. Korang nak kenal boleh pm..! Hahahaha.. takde lah aku gurau je. Last year 2016, ada dia datang beraya kat rumah & that is the first time dia datang you alls.. Dan.. this year is second time dia datang and dia bukan berseorangan k.. dia ajak kawan dia ex-student IIC jugak. The same place kitaorg study juga. Cuma dia lain kos dengan kami.. Fadhli namanya.. pun nak kenal boleh pm tepi. (sis joke k..).

   Ini je gambar yg kami snap.. kenangan aku dgn korang Raya 2017 ni..


 

   Let me introduce themselves ye.. yg kat belakang tu Fadhli.. dan yang kat depan tu Safwan. segak2 noh depaorang.. tapi, cantik lagi aku..!! hahaha.. sis gurau je.. sis kan suka syok sendiri. Muahahaha..


Disebabkan gambar ni, si Debab ni panggil aku Jembalang, hantu kain hijau. (Kuajaqqqq).. Tapi, sekarang melekat panggilan Langsuir. (Lagi kuajaqqq). Cili nak..??? hahaha.. Haishh.. Disebabkan dia gelarkan aku macam tu, aku pun nak jadi jahat gelarkan dia "Si Debab". Jahatkan aku.. (sekali sekala jadi jahat). Hehehe..

   By the way, thanks korang datang beraya rumah aku.. Ada rezeki ke sana, aku datang pulak beraya rumah korang.. InsyaAllah.. ^_^ 
Okayy.. penat dah aku menaip panjang2 ni. Aku mengundur diri dulu ye.. Kalau rajin aku update cter yang terbaru pulak. Bye2.. ^^


 

Saturday, 15 July 2017

Atas Nama Cinta

Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamualaikum...

   Sekarang jam menunjukkan pukul 12.55 a.m .. Wahhhh... gigih ape pulak aku update blog pepagi ni..!! HAHAHAHA...

   Entahlahh tetiba baru terjaga dari tidur terasa nak update. Takde benda merepek pun aku nk update, just one song lyric only yg dari dulu aku suka lagu ni.. tajuk dia yang kat atas tu.. "Atas Nama Cinta by UNIC".. you know what..? Macam mana aku blh terminat lagu ni..! Semuanya ketika zaman study dulu. Dulu kat hostel (rumah kami 34-2-2 je) ada buat Usrah.. So, kak Aisyah (a.k.a Murabbiah) kalau ape2 aktiviti luar mesti dia ajak pergi.

   Kebetulan ada program (aku dh tak berapa ingat). But, most to ke arah perkahwinan lah tajuknya gittew. Dan.. dibuat di dlm UKM. So, macam biasalah kan, bila ada ceramah mesti ada persembahan lagu dari peserta. So, bila depaorg menyanyi lagu ni. Aku pun dh mula terminat. Dalam hati aku tika tu "woahhh.. lagu best, orang yg buat persembahan pun best. Tak mengecewakan.."

   Cinta tu maksud dia luas.. Cinta yg aku ingin perkatakan disini bukan cinta menjurus kepada manusia, tapi cinta yg menjurus kepada Cinta Ilahi.. Yang kadang2 kita terlupa, kita terlalai dengan semua ni.. Malas nk explain panjang2.. korang hayati bait2 kata lagu ni ye.. Rajinkan diri dengan membaca ye.. okay, bye.. <3

               




 

Destinasi..

Bismillahirrahmanirrahim.. Assalamualaikum..    Rasa macam dah lama tak update blog. Rindu plak nk share story kt blog sendiri. 😅 (over...