Thursday, 31 August 2017

I Love Cooking

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum..

   Jam sekarang menunjukkan pukul 12.52 a.m . Dan aku baru lepas habis membaking cake indulgence. Tau tak cake indulgence tu cemane ?? Tau ke tak tau ni..?? Tak tau..!!! Okay xpe.. sis tunjuk gmbr kt bwh ni...


   Taraa... nampak ada terliur tak..? *_* Actually, this is my favourite cake tau. Tadi sis try buat. Tak tau nak beritau macam mana rupa dia. Tapi, agak comot jugak lh. Biasa.. sis kn baru first time buat. Tapi, banyak2 cake yg sis buat yg ni paling lama nak siap. Makan masa berjam2 tau. Start dri kol 9. Habis baking kol 12.30.

   Sis akui buat cake ni paling leceh sket. Sebab, ape ? Sebab, nak kena masak kek lagi. Pastu nak buat 2 adunan filing dia. Dark and white. Pastu nak kena buat chocolate ganachi. Toping atas kek tu. Penat la jugak.. tapi, gagah kan diri utk buat.

   Okay you alls... jam menunjukkan pukul 1.04 a.m dh ni. Sis betul2 mengantuk. -_-  zZzZ     Sis mengundur diri dulu ye. Okay bye korang.. Esok sis continue cter okay..!!

#####################################

   Alhamdulillah.. dah berkurun nak buat. Inilah jadinya. Even, you will say 'kenapa jadi cacar merba cake ni'. Look..

Cake Choc Indulgence



   Tak kisah la ape orang nak cakap. One important thing 'is aku mencuba'. Yess.. i try. Fyi, this is my first time..! Aku takde bakat pun nak baking macam ni. But, whatever it is i'm satisfied with i'm doing this. 

   Ouh.. ya, lupa plak nak cakap cake ni aku buat sempena my sister's birthday (Nurul Bariah) yang ke 26 y/o pada 29/8 hari tu. Selain tu, my brother & his wife balik. So, kiranya complete la my happy family. 

   Lagi satu, semalam my brother ada beli daging buat bakso kt kg.baru. So, kebetulan pulak mmg aku nak cuba buat resepi Bakso ni. So, hari ni terjadilah Bakso aku even rasa dia tak sama mcm yg aku makan. I don't know ape yg terkurang disitu. 

Bakso


   Korang kalau rasa dalam hati tu nak buat something resepi yang lain, pesanan aku buat korang, just do it. jadi tak jadi belakang kira. At least you try..! Daripada cakap nak buat, tapi tak buat2 tak de maknanya. "You word must have together with an action". That's will completed your mission. Tak perlu takut mencuba..! If you afraid to do something news, you will not be able to know that your skill. Dan kau hanya berada pada kedudukan yang sama.  

   Okay korang.. selamat mencuba. 

Tuesday, 29 August 2017

Our holiday 27-09-2017

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum..

   Ini kisah kami tentang semalam. Berkelah, bermandi manda, & berbbq bersama..

   Actually, we made a plan last 2 week. Then, Last week tak dapat nak buat sebab Tasya dia tak sihat. Demam & batuk still tak baik. So, kami decide buat this week. Alhamdulillah.. plans everything berjalan dgn lancar.

   Kami berlima je.. Fatin Syafirah takdpt nk joint cOz tak sihat, Afifah Manan pulak pegi Perak, Rina & Hajar terpaksa keje (nurse).

 
List barang yang kami kena bawak

   Aktiviti starting dari pukul 10 a.m - 3 p.m. Tapi, kami balik awal dalam kul 2 p.m mcm tu. 

   Menu...??

   Menunya, Ain bwk coleslaw, agar2 laici. Tasya bwk meehun goreng, nasi putih, Mayonis buah. Ilas, bawak kuih muih.. Dan.. aku just bawak ayam, sosej & dgg burger utk dibakar. Bella xde bwk makanan ape2. Just, diamanahkan utk bwk tikar dan sos..

   Nampak macam sket tapi tak mampu nk mkn banyak dah. Cepat kenyang..!!

   Bersyukur, sebab cuaca hari tu sgt baik. So, sampai je kwsn perkelahan. Aku dgn Tasya terus bakar arang. 


   Disebabkan bakar arang ni lah, jari telunjuk melecur kena api.. pedihh kena air..  ='(





   Bella cakap aku mcm dah 'mak orang' dari pagi membakar bbq tak henti2.. hahaha... Mcm 'mak org' kau gelarkn aku..?? Daebakkk.  =[

   


   Menu kami.. haha.. seriuos aku tak sentuh pun nasi @ meehun tu. Aku kenyang sangat. Just mkn ayam, & daging burger tu je. Tak boleh nak masuk dh.. Yang aku kelakar tengok Tasya, Bella, & Ain.. Mulut diorang kata kenyang, tapi still lagi menyuap mknn ke mulut. Apakah..?? Hahahahahah.. hadoiiii... T_T

   Rindu korang weyyyy... Aku ingat adalah 6 tahun lepas kita buat bbq dengan budak kelas. Itu pun lepas habis Form 5. 

   Aku harap.. ada lagi aktiviti mcm ni or lain2 aktiviti yg dapat kita isi bersama before korang dh   berkeluarga one day.. Kenangan dengan korang tak dapat dilupakan sampai bila2.. =)

Ukhwahfillah.. 

   

Sunday, 27 August 2017

Missing One

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum..

   Pernah tak rasa bila duduk sesorang, then tetiba hati tu 'dijentik' dengan rasa 'kerinduan' pada seseorang..

   Honestly, i feel that. ;(

 

   Aku miss kita yang dulu.. Sentiasa ada cerita yang membuatkan bibir ni tak lekang mengukir senyuman.. 

   Kau anggap aku kawan baik kau. 

   Pernah suatu hari, kau wish birthday aku, and kita cerita macam2.. and that time, kau beritahu aku yang kau dapat sambung belajar. Kau minta aku doakan kau agar segala pembelajaran kau kat sana membawa kepada kejayaan masa depan kau. 

   Now, kau dah berjaya pun.. kau dah tamat belajar dah pun. Aku happy.. Tunggu nak convo je. Btw, aku sebagai kawan kau sejujurnya aku happy. :)

   Seriously, aku rindu kita yang dulu.. ='(


You're My Bestfriend until now..   6.43 p.m
   

Friday, 25 August 2017

Berat Oh Berat

Bismillahirrahmanirrahim..


Assalamualaikum..


   Alright.. malam ni baru je timbang berat. Rasa macam makan banyak & berat tentu naik mendadak punya lah. Last2, timbang still the same as before, 53 kg..


   Ohh.. nak tau tak, semenjak bekerja ni Alhamdulillah berat aku dah turun sikit dalam 6 kg macam tu. ^_-' Dulu time2 study berisi sikit. Ingat lagi kat rumah takde penimbang. Nak timbang time2 derma darah. Kat situ lah aku tau berat aku dalam 59 kg.. hehe..


   Selalunyalah kan kalau berjauhan dengan family ni berat turun.. Tapi, aku tak.. berat naik dengan jayanya. -_-'  hahaha.. Thanks my housemate.. kerana sudi mengajar aku cara mengawal berat dengan makan 24 jam tanpa henti.. huhu.. sabor je lerr..^_^ .Tapi, takpe lah, BMI okay.. Tinggi aku pun 160 ke atas.. okay la tu kan ??


   So, ni nak kurangkan until 50 kg. Cemane tu..? Anyone knows what tips i can try..?


Wednesday, 23 August 2017

Korean's Actors

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum..

Hai korang buat ape tu..?? Watching sukan sea ke..?
Hehehe..

Kita tak tengok pun sukan sea. Just open fb if anything they're post about that, kat situ je aku baca. Nampak tak kurangnya semangat kesukanan tu..

Btw, bukan ni yg aku nak cter.. hehehe.. ni tak masuk isi penceritaan pun. Only mukaddimah je ni.

Korang minat korea tak ? If minat, siapa actors yang korang minat tu..? Share with me. Aku suka dengar cter orang, dan aku akan jdi pendengar setia untuk korang.

Aku baru je tengok youtube about Song Jihyo.. Dia dengan Lee Kwang Soo memang suka fighting betul. Kelakar.. Aku terhibur dengan telatah diorang. Tak boleh bersama diorang ni. Ada je nak cari pasal. hehehe..

Aku suka Song Jihyo. Dia natural beauty. Pastu, aku suka cara dia yang macam gangster2 tapi cute. Running Man if takde dia memang tak sah. Perangai pun dh macam tomboy2 gittew..

Ni aku attach pic dia. Cantik kan ?





Okayy.. dah.. korang jangan terpikat lelebih tau denga dia, esp lelaki. Please okayyy..!!


Sunday, 20 August 2017

Sebuah Penulisan

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum..

Aku suka sebuah penulisan yang maksudnya boleh menyentuh hati aku, yang boleh membuatkan jiwa aku rasa tenteram apabila membacanya.

Aku suka sebuah penulisan dimana ayat2nya lebih banyak 'isi' berbanding omongan kosong.

Aku suka sebuah penulisan yang apabila penceritaannya berkai dengan 'Pencipta'. Kerana ia membuatkan hati aku, bertaut pada-Nya..

Dan... ini adalah penulisan yang aku ambil dari Facebook salah seorang yang tidak aku kenali. Tetapi, perkenalian dia itu cukup mengatakan dia adalah seorang Hamba Allah yang ingin bermujahadah dijalan-Nya..
.
.
.

Semalam menerima satu private mesej dari seorang 'stranger'

Dia pernah mesej aku beberapa kali sebelum ini. Biasanya untuk mengucapkan terima kasih dan memberi kata sokongan utk aku menulis.

Kali ini dia memberitahu bahawa dia ingin benar berjumpa dengan aku.

Aku diam, biasanya aku meletakkan rezeki Allah untuk menjumpakan aku dengan sesiapa pun.

Bukan sekali dua aku menerima mesej seperti ini.. banyak, dan terlalu banyak.

Membuatkan aku bertambah takut..
Kerana aku barangkali jauh dari apa yang manusia sangka.

Sedangkan aku menulis adalah untuk mengingatkan diri aku sendiri pertama-tamanya.

Berkali-kali aku mengatakan, aku hanyalah manusia yang penuh cacat cela, malah lebih banyak dosanya dari yang membaca.

.

Penulis bukan malaikat.

Aku menulis bukan kerana aku ada sesuatu yang lebih untuk diberi,  

Namun aku cuma hanya ada cebis-cebis kekurangan yang mampu dikongsi,

Yg dengannya aku berharap manusia akan melihat kebesaran, keagungan dan kasih sayang Allah buat penduduk bumi.

.

Ini hanyalah kisah pendosa dan kisah rendah dan kerdilnya seorang hamba
Yg memiliki Tuhan yg sempurna dan tinggi dari segala-galanya

.

Maka janganlah menganggap yg menulis itu sempurna,
Barangkali merekalah yang paling tidak memiliki apa-apa.

.

Kerana jujur aku telah serik 'dibuang' oleh manusia yg selama ini mendekati aku hanya kerana aku adalah 'anonymous' yg menulis di sini,
Namun berlalu pergi kerana barangkali tidak ada satu pun yang dimahunya yang aku miliki.

.

Ketahuilah jika aku disanjung kerana sesuatu yg bukan milik aku,
Aku pasti akan ditinggalkan kerana hakikatnya aku langsung tak punya sesuatu..

.

Aku fakir, segala-galanya.

Maka jika mahu, cintailah aku kerana parut yang aku miliki,
Jangan disanjungi aku kerana berlian yg tak pernah aku dapati.

.
Sekian...

Tuesday, 15 August 2017

My Annoying's Manager

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum..

   Sekarang jam menunjukkan pukul 4.53 p.m . Keje semua dah settle. Filing dah settle, quote untuk customer dah settle, lazada dh settle (aku handle skrg ni). Jemput la shopping di Lazada. But, only 'whiteboard' je tau..! Kain baju kami tak deal dgn lazada.. hehehehehe.. Ouh one more thing i want to inform you guys make sure brg yg korang nak beli tu ada brands 'Writebest' ye.. (dh mcm promote je ni).

   Aku boring sebenarnyaa niii.. my Manager a.k.a Mr.SK Tan tah mana menghilang petang2 gini.. Selalu kalau ada kat office ni tak lain tak bukan the word 'dayah' akan bergema di telinga aku & juga office ni (serious talk).

Tapi, serious la ape yg aku ckp ni. Dia tak boleh je nampak aku, mesti nama aku yg kena panggil. Kalau aku xde 'prayer's time' mesti bergema office ni dia panggil. Haishh sabor je la with my annoying manager ni. Ade je keje nak bagi. Tapi, serious kott kalau dia takde seharian kt office terasa mcm boringg giloss. Terasa mcm ini bukan dunia kau yang sebenar (okay ayat aku over). huhuhuhu..

   Aku ingat masa awal aku masuk. Staff kata SK ni suka marah2 orang, annoying, bla..bla..bla..

Yelah kn bila dh dengar org ckp pasal 'negative' ni kau rasa2 kau gerun tak ?

Of course, aku pun gerun jugak masa tu. Tapi, itu dulu..!! manager yang aku kenal dulu tak sama macam yang orang cakap kn.

Dia bagi aku yang sekarang ni cuma annoying je.. yang terasa annoyingnyer bila nama aku 'dayah' je asyik dia panggil, pastu aku buat salah quote kemain la ayat dia kata dgn aku mcm ni  'buat macam ni tak professional you tau'.
Tetapiiiiiii... hakikatnyaaaa kalau dia buat salah, dia cuma gelak kambing pulak bila aku tegur dia. Menyampah pulak tengok.. Layankn aje lah perangai annoying dia tu.

Kadang2 terasa geram tau, kadang2 tu terasa kelakar pun ada.. hadoiiii...

Ape yang aku nampak sikap dia ni tak macam dulu la kot.. I mean, kalau dulu orang kata dia suka marah2 tu maybe dia penat dgn keje, dgn customer yg annoying, dgn nak buat quotation lagi2 bila sales went out. Serious.. aku memahami keje dia. Lagi2 pangkat besar, as a MANAGER. Sekarang ni, aku dah jadi assistant dia. Ape2 berkaitan customer nk quote barang, aku akan handle, about payment (jarang), buat surat rasmi (sakit otak nk memikir ayat). If let's say dia going out @pun sales takde kt office, aku akan handle buat quote.. Nampak mudah keje aku. Tapi, bila keje nak on time, diberi plak terus dpt bnyk, mmg kau tak menang tangan. Lagi2, dgn ragam customer lagi (kalau ada masalah). Menguji kesabaran jugak lah.. uhuhuhu..

Takpelah.. at least aku rasa ape yg orang lain rasa  before i judge org lain. hek3..

Okayyy.. aku dh takde mende nak ckp lgi dh.. Bye..



Sunday, 6 August 2017

Kosongnya Jiwa

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum..

Pernah tak rasa kosongnya jiwa..? I mean if you get something, but for you it's was nothing. Nak kata suka, pun tak.. Nak kata tak suka pun tak.

Mesti tertanya2 kan ape lah yang "dayah katakan ni"..?

Korang pernah bercinta or minat kat seseorang..?
Don't cheat me okay..! Be honest..

Baiklah, korang rasa2 bila korang bercouple ape yang korang rasa..? your feeling..?

Rasa bahagia.. rasa dihargai.. rasa dilindungi..
rasa sweet2 gittew.. are you feel about this..?

Don't cheat me..!! Because i feel like this too, and i know you also too..

Honestly, i never couple with someone. Tak pernah langsung..!! Dari sekolah, kolej and until now.

I tak pandai nak bercouple seperti some of guy.. Yang i tau, i just ada rasa minat pada someone but they do not know..

Minat itu FITRAH.. kan ?

Dulu masa sekolah suka dengan ayat ni "kejar cita2, baru kejar cinta". Bak kata UNIC..

Masa sekolah/belajar dulu yelah ayat mcm ni. Tapi, bila dah bekerjaya baru terfikir soal ini.

But, what should i do ?

Where i want to starting now ?

I also want a partner like you guys.. orang kata peneman hidup. But, i don't like couple..!

Orang kata, ada yang nak tapi kau jual mahal..!

Bukan jual mahal, tapi lebih kepada menjaga harga diri bagi seorang wanita.. Bukan senang2 untuk memberi hati kepada lelaki.. That's me..

I berfikir & tertanya2, bilamana if one day i couple with someone.. then, sampai kemana hala tujunya..?

Adakah i blh yakin he will be my future partner dunya akhirat if couple 10 years ?

Jika couple then bawa kepada ikatan yang halal.. Itu adalah jodoh kamu. But, one more thing, is it Allah redha with this relationship..?

I have no answer for this..

Bila bercouple, ada yang panggilan dh lain.. calling with 'ma', 'pa', 'hubby'.. Astaghfirullah..

Babe, i want to tell you that i hate with this calling. Pernah tau, one guy call me like this 'ayang'. Ohoo.. do you think that i feel like this calling..? Boleh buat i melting..? Oh noo.. you're wrong..!! i tell you, panggilan itu sungguh murah untuk i & i hate this calling..

I tak begitu murah untuk panggil dengan panggilan ni.. You make disappointed with you.. for you it's a joke.. but, not me.. !! Stop it to calling me like this..

Lumrah.. tak couple pun banyak ujian & dugaannya.. am i'm right ?

So, my advice 'jagalah hati'.. hati inilah tempatnya pandangan ilahi.. don't easy to give to somebody yang tidak berhak untuk memiliki.. Izinkan supaya Allah menjaga untuk yang berhak memiliki.

Iaitu yang halal buat kamu..

Cari cinta matlamat.. Semoga Allah redha..

Sorry if my writing make you hurt.. i don't mean it.. i writes more about me..

Cari cinta yang agung, cinta ilahi.. jaga hati.. semoga one day, yang hadir menjaga hati untuk diri ini..

Saya menunggu awak.. saya harap awak juga begitu..

'Awak' yang saya pun tak tahu siapa..

Jaga hati awak untuk saya..

Ini bukan cerita jiwang.. lebih kepada menguatkan hati ini, memotivasikan diri..

Selamat Malam.. 11.28 p.m




Saturday, 5 August 2017

Kenangan Kita 05-08-17

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum..

Semalam aku update pasal teringin nak makan bakso.. Tetiba, Tasya whatsapp kata "jom". So, hari ni time utk lepak2 & makan2 dengan kawan aku Tasya, Ain, & Ilas.. Thanks weyy sanggup berlapar sebab tunggu nak makan bakso dengan aku. Hehehhe.. ^_^

Bakso Biasa

Lepas je makan, dorang plan nak g jalan2.. Dah takde tempat lain dah nak round. Sungai Congkak je jadi destinasi. Dok lepak kat sungai, rendam kaki.. Seriusly sejuk gila air dia. Nasib, kaki aku tak cramps.. 


Air Sungai Congkak..


Then, aku ingat dah nak balik dah.. sebab jam time tu menunjukkan pukul 6 pm.. Dorang ajak selfie pulak dah.. Terpaksa pergi cari tempat nak selfie. Jawapannya kesini lah kami selfie..







That's all.. aku harap lepas ni kita ada masa bersama2 mcm ni lagi babe, before we're getting married. Miss this moment with korang babe. Byee... 

Wednesday, 2 August 2017

Lunch Time

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum..

   Alhamdulillah.. baru je lepas lunch. Tak sangkanya, almost 3 years aku selalu mkn sorang2 kat pantry. Takpun kak Faizah akan teman sekaki makan di pantry.. Tapi, hari ni sis Siew Chu pun joint sekali..

   Siew Chu ni korang pun tau dia bangsa apa kn ? Dgn nama dia pun dh tau bangsa chinese. Tapi kan, even dia berbangsa chinese, mak dia chinese. Tpi, mak dia pandai masakan melayu tau..!

Cuba teka dia bawak bekal ape hari ni..???

.....................................

.....................................

.....................................

Tettttttt... SALAH jawapan & sangkaan korang tu.

   Lunch ni dia bawak bekal nasi dengan rendang ayam.. percaya tak ? Mak dia pun pandai masak masakan melayu iaitu RENDANG.. i'm shocked you alls.. Yelah kan, selalunya chinese yg kita tau makan masakan mcm berair2 like mee soup, etc..
Tapi, ni rendang ayam kott.. Satu Malaysia gitu.. Tapi, memang tabik org yg pelbagai kaum ni pandai msk something yg kaum lain masak.. Seriously, from my heart aku tabik her mum.. ^_^

   Sambil tu, tadi sambil makan2 kami bersembang lah macam2.. Jenis aku, even berhari2 aku jumpa orang tu, if cakap2 bergurau2 kt telefon tu okay lagi. Tapi, bila dah duduk makan berdua aku rasa lain. Macam mana nak cakap eh.. ?? Rasa mcm janggal, rasa malu, nak cakap pun taktau benda apa yg nak cakap.. Even aku dengan dia sama2 je perempuan.. HAHAHAHA.. Peliklah aku ni. Tapi, itulah aku.. But, when aku dh kenal sangat2, aku dh betul2 ngam dgn orang tu. Aku blh je masuk.. Silap2 orang pun tak percaya "itu hidayah ke ?" HAKHAKHAK..

   Takpe.. aku cuba jadi lain sket, bercerita macam dia adalah kawan rapat aku.. Kami berborak lah cerita pasal "adik beradik berapa orang", "kakak @ abang dh kawin ke belum", "mak ayah keje mana".. Macam2.. But aku, aku jenis suka dengar orang bercerita daripada aku bercerita.. Entahlah.. memang aku gemar mcm tu. Korang citer lah ape2, aku dengar je.. if aku rasa aku perlu cakap, aku cakap..

   Yang ni pulak dia soal aku dh berapa tahun kerja kat sini, macam mana boleh dapat kerja sini..??

   Okay lah.. aku dah bekerja sini (Writebest Manufacturing Sdn Bhd) dah 3 tahun lebih pun.. Starting 03-06-14 - 02-08-17.. Lama tak lama lah.. Tapi, aku still disini.

Macam mana aku boleh dapat bekerja disini..??

   Aku, habis belajar awal bulan 4, 2016 .. Aku duduk menganggur pun 2 bulan sahaja. Aku tak pernah bekerja actually.. tapi, teringin nak bekerja masa tu after habis sekolah.. Even teringin sangat nak keje. Masa pertengahan bulan 5, 2016. Kawan aku Ilas ajak cari kerja. Aku kata kat mana nak cari ? Masa tu dia dah dapat kat kedai Motor Kawasaki kat batu 9 sini. Dia suruh aku try2 kat situ kot2 aku dapat kerani kat situ. Kami berdua pergi kedai tu, dan aku keluar tanya kepada owner kedai tu ada seorang aunty ni. Dia kata kat situ dah full.. takpelah.. takde rezeki.. Masa tu aku pergi minta keje petang. Balik dari sana pun dalam kol 5. Nak cari tempat lain office semua dah tutup. Kol 5 kan ?? ^-^

   Keesokannya, kami try cari di tekali.. Aku tak tau pun tekali ni banyak kilang. Seriusly, aku jarang sangat masuk kat kawasan ni. Pastu, aku try minta kat kilang jubin. Staff tu kata dah takde kosong. Aku try plak minta kat kilang proguard, isi borang then boss sana interview aku. Tanya lah macam2 based on course yg aku study. After that, dia kata kalau ape2 nanti dia call aku.

   Selepas je interview kat kilang proguard, aku try kat kilang Writebest. Kilang aku keje sekarang ni. First sampai sana, kami jumpa guard dulu. Tanya pakcik tu ada keje kosong tak. Pakcik tu kata dah full. Tapi, tulis je nama & no h/p kat buku yg dia sediakan dulu. Nanti, kalau ada kosong baru dia call aku. Seminggu selepas tu.. aku tak terima apa2 feedback pun dari mana2 kilang yg aku apply.

   Seingat aku time hari khamis tu, aku keluar teman ilas pegi beli kek kawen abang dia. Balik tu aku dapat call dari pakcik guard kilang aku keje sekarang ni dia bgitau ada staff office sorang ni dah berhenti. So, dia suruh aku datang esok utk interview.. Sebelum aku dapat call pakcik tu aku dah dapat keje sementara kat taska along aku bekerja. Kiranya next week monday dah masuk bekerja laa.. Kebetulan, masa nak dapat job sekarang ni sama pulak timing dia. Aku pun antara serba salah + confuse nak decide macam mana. Lalu aku kata kat pakcik guard tu.. tengok dulu macam mana. Aku perlukan masa utk buat keputusan..

   Sampai kat rumah, jiwa tak tenang.. confuse untuk aku decide. berfikir2 samaada aku nak terima keje tempat sekarang ni atau keje dengan taska (keje sementara je). Aku tanya mak & kwn aku ilas macam mana.. aku buntu.. Lama berfikir baru aku decide untuk terima bekerja kat Writebest.. Alhamdulillah.. still kekal hingga kini..

Aku dah penat nak menaip niii...!! Bayangkan aku type ni dari 12.30 waktu lunch tdi. Tpi, tak habis2 sampai sekarang. So, sekarang dah pukul 6.06 pm.. aku pun tak tau nak cerita apa dah.. aku mengundur diri dulu. Bye.. selamat membaca.. !
 

Destinasi..

Bismillahirrahmanirrahim.. Assalamualaikum..    Rasa macam dah lama tak update blog. Rindu plak nk share story kt blog sendiri. 😅 (over...