Friday, 16 June 2017

Yang Terindah

Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamualaikum..

Dah lama tak update blog. Tetiba malam ni terasa nak update. Tapi, tak ada mood nak type panjang2..

Korang, pernah rasa sedih & kecewa..?

Of course pernah..! Jadi, apa yang korang buat untuk hilangkan perasaan tu..? Apa ubat & penyelesaiannya..? Tell me..! Kita sharing together.

For me, kalau aku sedih & kecewa atas sesuatu yang berlaku, pertama yang aku fikir is "aku diuji". Yes.. kita semua diuji dengan pelbagai bentuk. Ada orang yang diuji dengan kemewahan, ada orang diuji dengan kemiskinan, sakit, kecewa, sedih. Happy pon adakalanya ia suatu ujian. Why..? Sebab, orang mudah lupa Tuhan bila datangnya pada dia sikap terlalu gembira sampai lupa Dia. Sebab itu Allah datangkan kesedihan pada diri kita agar kita sentiasa mengharap & meminta pertolongannya.

Kemudian, bila aku sedih & kecewa aku akan katakan pada diriku, "seandainya ini yang KAU datangkan kepadaku, aku redha. kerana aku tahu KAU akan memberi sesuatu yang terbaik untuk diriku."






No comments:

Post a Comment

My Annoying's Manager

Bismillahirrahmanirrahim.. Assalamualaikum..    Sekarang jam menunjukkan pukul 4.53 p.m . Keje semua dah settle. Filing dah settle, quot...