Friday 6 March 2020

Celebrate Birthday Abah (03-03-2020)


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ



Assalamualaikum..



Hari selasa (03-03-2020) celebrate birthday abah yang k-66 tahun. Lewat sehari je raikan birthday abah yg bertarikh pada 02-03-1954 (isnin). Malam tu dinner sponsored by my sister (Nurul). Dari makanan hingga kek, totally dia belanja.


Tempat dinner kitaorg takdelah jauh mana pun. 20 minit jgklah dari rumah. Sebab esoknya kan nak keje. So, that's why lah pilih tempat yg dekat2 je.




"Restoran Wan Mat Seafood Ikan Bakar & Western Food"
Restoran Makanan Melayu-Thai di Hulu Langat, dekat2 dengan
Traffic Light.





Okay, time ni kitaorg sampai dah 90/100 dah siap terhidang. Kakak aku yg booking siap2. Yelah kan senang sampai2 terus makan je. Tak payah dah nak tunggu diorg masak lagi kan. Yang ni, sementara tunggu abg & kakak aku pgi amik kek kat secret recipe.





Sementara makan, ada sesi potong2 kek dulu. Actually, bukan makan pun. Just buat syarat je. Kalau makan kek nanti habislah makanan yg terhidang tu tak termakan. hehe..





Kek Indulgence sempena Birthday Abah yg ke-66 tahun.




















Selepas sesi memotong kek, barulah makan. Serious aku kenyang dengan 2 kali tambah nasi. HAHAHA.. (jangan tak cayo eh). Lagi satu of course lah aku lapar time tu, sebab lunch aku makan salad + anggur + cheese mayonis je kot. Ko rasa ??? 😂


Aku listkan makanan yg kakak aku order dinner tu ialah:-

Nasi putih
Telur Dadar
Sotong Goreng Tepung
Cendawan Goreng Tepung
Kailan Ikan Masin
Sup Ayam (utk Dhia)
Tomyam Seafood
Tomyam Ayam
Siakap Stim
Siakap 3 Rasa
Ikan Bawal Bakar
Rojak Buah
Pulut Mangga
Air Kosong
Air Tembikai



To be honest, overall aku rasa makanan semua perfect & sedap. Cuma ikan bakar tu kalau ada air asam lagi perfect.. Pastu pulut mangga aku first time makan selama hidup 27 tahun ni tak pernah rasa pun cmne rasa dia. Bagi tekak aku, aku boleh cakap bolehlah 30/100 rasa dia. Maybe sebab agak pelik bagi aku combination mangga & pulut tu kot. Tapi, boleh je telan. Sedap cuma santan dia tu je manis. Makanan semua habis, cuma Tomyam je kitaorg tapau sebab banyak sangat lebih. Sayang plk buang. Membazir! 




Sekian
06-03-2020 / 11.53pm

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.

Bercucuk Tanam

 Bismillahirrahmanirrahim.. Hari ni aku terajin nak update blog. HUHU.. So, aku nak share hobi baru aku bercucuk tanam dan bagaimana aku bol...